Δικαιολογητικά

·         Άδεια κυκλοφορίας

·         Ισχύον ΔΤΕ προηγούμενου τεχνικού ελέγχου (εάν υπάρχει) που δεν έχει σοβαρές ελλείψεις

·         Ταυτότητα ή άδεια οδήγησης

·         Υπεύθυνη Δήλωση του εγκαταστάτη μηχανικού (όχι παλαιότερη του ενός μηνός)

·         Τα παραστατικά (τιμολόγια, αποδείξεις) πώλησης υλικών και παροχής υπηρεσιών.

·         Δήλωση Συμμόρφωσης για το σύστημα, ελληνική μετάφραση και αγγλικό κείμενο

·         Αίτηση προς το ΙΚΤΕΟ για διενέργεια του ειδικού ελέγχου.

·         Σχέδια εγκατάστασης του συστήματος 

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ

Διενεργείται πληρης τεχνικος ελεγχος του οχηματος και ελέγχονται τα δικαιολογητικα και η εγκατασταση την συσκευης και εκδιδεται Δελτιο τεχνικου ελεγχου το οποιο μαζι με τα υπολοιπα απαραιτητα δικαιολογητικα που θα συνταξει το ΚΤΕΟ αποστέλλονται στην Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών της περιφεριας οπου ανήκει το οχημα. Εκει δηλώνεται το υγραεριο ως δευτερο καυσιμο στην αδεια και ολοκληρωνεται η διαδικασια.

 

 

ΠΡΟΣΟΧΗ! Για καθε περιοδικο ελεγχο μετα ζητούνται τα εξής επιπλέον δικαιολογητικά:

  1. Πρωτότυπη υπεύθυνη δήλωση του υπεύθυνου τεχνικού που έκανε την διασκευή η οποία εκδίδεται κάθε φορά που πρόκειται να περάσει περιοδικό τεχνικό έλεγχο με ημερομηνία έκδοσης το πολύ 1 μήνα πριν γίνει ο έλεγχος. Στην περίπτωση που το όχημα έχει κάνει τον ειδικό έλεγχο υγραεριοκίνησης εντός του τελευταίου εξαμήνου από την ημερομηνία έκδοσης της υπεύθυνης δήλωσης που κατατέθηκε κατα τη διάρκεια του τεχνικού ελέγχου τότε μας αρκεί ένα αποδεικτικό για το συγκεκριμένο θέμα (πχ φωτοτυπία της υπεύθυνης δήλωσης).
  2. Απόδειξη ή τιμολόγιο για τον έλεγχο της εγκατάστασης της με αναγραφόμενη την πινακίδα κυκλοφορίας του οχήματος. Το τιμολόγιο ή η απόδειξη πρέπει να έχουν την ίδια ημερομηνία με την υπεύθυνη δήλωση του εγκαταστάτη.